Els darrers dies de l'Imperi Mallorquí

de Toni Planissi i Xisco Fuster


Després de l'èxit mundial (?) en vendes, crítica i colesterol, arriba a la fi una segona edició limitada (200 exemplars) d'«Els darrers dies de l'Imperi Mallorquí»! I per a més celebració dita segona edició és brufar amb tots vosaltres de la sortida de la segona part d'aquesta rondalla punk en còmic que ho canvià tot: «Un infern a Mallorca»! No vos els perdeu!

Això era i no era, a l'illa de les matances i els foguerons, un dimonió que predicava: un botifarró per voltros i per mi una porcella.

En aquell temps, quan els sants patrons gestionaven les quarterades i l'alegria, cremant els nostres recursos com a gats, hi va haver un home, patró sense capella, que un dia de poques feines es va posar a investigar. I el poble, panxacontent de tanta festa, li entaferrà de malnom "s'Auditor".

I audita auditaràs, es topà de nassos amb un patró disforjo acomodat dins una soll amb spa, camp de golf, i tota classe de luxes inclosos.

I heu de creure i pensar i pensar i creure, que era el més toixarrut de Mallorca, aquest sant porqueret, patró dels animals banyuts i no banyuts.

-Sant Antoni, en tenc ses bosses plenes de corrupció. Jo venc a imposar justícia i austeritat!- li digué s'Auditor.

-Auditor, deixa´m fer! No me toquis sa butxaca, que tota sa meva ira i es meus dimonis assolaran aquesta terra!- li va enflocar Sant Antoni.

I del cel caigué porquim, i de les fonts brollaren herbes dolces, i els boscos es convertiren en foguerons, i dels solcs brotaren llonganisses. I no us volem fotre faves, si us deim que s'acosten els darrers dies de l'Imperi Mallorquí.


Pàgines: 120

Enquadernació: rústica amb solapes

Mides: 21 x 29 cm

Paper: offset 120 g

Format digital: pdf

PVP digital: gratuït

Data de publicació: 15/09/2014

Segona edició: 01/03/2018


Descarrega't la versió en pdf de franc


(No cliqueu al link de just aquí sota si voleu aconseguir la versió digital del llibre. Aquest web està fet sota una plantilla que no permet afegir "productes" sense que aparegui el botó d'«afegeix a la cistella», encara que el producte sigui de franc o ja no en quedin exemplars disponibles. Ho lamentam)

0,00 €

Descarrega't la versió en pdf de franc:Toni Planissi i Xisco Fuster

Dins la brevetat dramàtica d'aquesta existència isolada enmig d'una eternitat incomprensible, se mouen els homes angoixats per sobreviure i, alguns, amb la vana pretensió de dir o de deixar dit quelcom. Una de tantes maneres de parlar és la que tenen Xisco Fuster i Toni Planissi: la ironia, aquella medecina per exorcitzar la melanconia o, si més no, per domesticar-la, o una eina per a transfigurar l'amargura en lucidesa tràgica o bé en tendresa infantil.

Aquest és el cas dels autors, des del breu Gatos y Periquitos (Recerca Editorial, 1998) d'en Xisco Fuster i en Joan Serra, a l'exuberant Plaça des Convent (revista Cent per Cent, 2004-2013) d'en Toni Planissi, escenari local -o més bé escenari arquetípic universal- del ridícul de l'home, fins al dolç, hilarant i surrealista Pollamari (Desidia Ediciones, 2010), o Un infern a Mallorca (Edicions del despropòsit, 2018), l'esperada segona part d'aquests Darrers dies de l'Imperi Mallorquí.

No és sarcasme, sinó burla auto-referent, la que ens presenten aquests pallassos tràgics, mig eremites mig dimonions: és l'alegria esperpèntica de relativitzar l'acritud de la vida, la rialla de trinxera que ens allibera de les nostres pors.