Projecte «Les cròniques de Nyur Nyur»

Terragre, 50 anys després de la Gran Massacre.

A través de passadissos foscos, Nyur Nyur, una jove escriptoriadora, i Doni, un nin orfe, escapen de l'amenaça que vol acabar amb la humanitat al planeta. Mentre esperen que espassi el perill, Nyur Nyur explica la seva història a l'infant atemorit per mirar de distreure'l. Xam, Aneris i Bastian són els protago- nistes d'aquestes cròniques de Nyur Nyur, i les paraules que formen aquest relat potser seran tot el que quedarà de la civilització quan el seu vell paradigma, inevitablement, s'esgoti.

Aquest és el punt de partida de Les cròniques de Nyur Nyur: un món on tot està per refer, sobretot les històries, uns protagonistes que encara no saben que hauran de fer això mateix, refer-se, i una narradora que, de manera valenta i desacomplexada, perquè no sap que són els complexos, ens explicarà com hem arribat a aquell punt i farà l'esforç de deixar registre del destí de Terragre. 

Vàrem començar a treballar amb el projecte de Les cròniques de Nyur Nyur l'any 2016, a partir de la idea per una història curta que havia pensat en Pau Arévalo que va mostrar i comentar a en Pau Castanyer. De seguida els dos ens vàrem adonar que aquella proto-història era el bessó d'una història i un univers molt més ric i ampli (i super engrescador per a nosaltres), i ens vàrem posar a desenvolupar tota la cosmogonia, story board i guió. A l'any 2019 s'incorporà a l'equip nyurnyurià el dibuixant Xavier Tárrega, encarregat de donar l'estil final i ser la mà que dóna vida gràfica als personatges i paisatges de Terragre.

Pràcticament 5 anys després, escrivim això a abril de 2021, el projecte de Les cròniques de Nyur Nyur ja té publicat el seu primer volum: Llibre 1. Canvi de paradigma, i seguim treballant en els propers volums, que en seran 3 en total per a tancar la història principal; i en les branques narratives que han seguit sorgint pel camí i que aportaran diferents punts de vista i temps i ampliaran aquest univers, i que s'anomenaran Abans de les cròniques de Nyur Nyur

Aquí teniu una relació de l'estat dels títols del projecte:


Estat del volum: Publicat el desembre de 2020.


  • Les cròniques de Nyur Nyur. Llibre 2. Camí a Utopia 

Estat del volum: Publicat el juny de 2023. 


  • Les cròniques de Nyur Nyur. Llibre 3. El Rei Poval

Estat del volum: Guió i storyboard en construcció. 

Previsió de publicació a finals de l'any 2024.


Estat del volum: Publicat el gener de 2022.


  • Abans de les cròniques de Nyur Nyur. 4. Walpurgis

Estat del volum: Publicat el juny de 2023. 

En un món dominat pels mòrbids, humans infectats per un virus que els converteix en bèsties salvatges, assedegades de sang i un poc ridícules; els pocs humans no infectats que queden es veuen obligats a sobre- viure amagats.

Xam, un jove d'uns 14 anys, i el seu pare, Diògenes, han estat expulsats del búnker on vivien i forçats a començar una nova vida al marge de la seguretat i protecció que els oferia aquella precària, i un poc ridícula, comunitat humana.

Bastian, un mòrbid al que no li agrada que li diguin mòrbid, que fa trenta anys que té quinze anys i que és més intel•ligent que la resta; intenta trobar maneres de passar el temps dins la monòtona, i un poc ridícula, societat mòrbida, que no ofereix gaires possibilitats.

Mentrestant a Atlantis, l'arcaica civilització submarina que els homes creuen no existir, Aneris, una sirena adolescent a punt de convertir-se en ciutadana de ple dret, transgredeix la implacable, ancestral i un poc ridícula Llei Tritó, fent petites escapades a la superfície per a contemplar, encuriosida, el món sec i gaudir de la llum de l'astre Sol que el banya.

Les històries de cada un d'aquests personatges, rebutjats i alienats pels seus diferents contextos, s'acabaran unint per a formar una nova història més gran, brillant i un poc ridícula, que canviarà per sempre els seus destins, i el de tot Terragre.

Univers «Les cròniques de Nyur Nyur»

Llibre 1. Canvi de paradigma

Els personatges

Greenspring (B.S.O)

Promocions i extres

Procés creatiu