Comunicat de rebatiament de les nostres xarxes socials:

"Bon dia! El meu nom és Pau Castanyer, i soc el nano-editor en crisi i responsable suprem d'Edicions del despropòsit.
Els que em coneixeu una mica sabeu que no m'agrada gaire mostrar-me per les xarxes i que, a vegades, em costa trobar les maneres de com explicar el que faig. Aquests trets de la meva personalitat han acabat marcant també la part comunicativa-pública d'Edicions del despropòsit i la visibilitat de la feina que s'està fent, que, amb el temps, ha passat a ser pràcticament inexistent. És el que té ser un nano-editor, que en el fons tot recau damunt un mateix i, inevitablement, l'energia, predisposició i inèrcies de la persona acaba definint la de la institució.
Però, justament, de portes cap endins, aquest període ha estat de molta activitat i creació, on hem trobat un projecte que ha acabat redefinint, fins i tot, la idea mateixa del que és l'editorial, o, millor dit, en el sentit que deia abans, la meva pròpia funció com a editor.
Ara fa uns set anys, el guionista, dibuixant i crack postmodern en general, Pau Arévalo, em va mostrar una idea que tenia per a un còmic curt. Aquesta mateixa idea primigènia la vàrem anar pensant i centrifugant fins al punt que s'ha convertit en el projecte més satisfactori i ambiciós que hem fet mai a Edicions del despropòsit: la saga de còmics Les cròniques de Nyur Nyur.
Tan gran, demandant i engrescador era (i és) construir tot l'univers per a aquesta saga que vaig decidir, a més d'afegir-m'hi com a coguionista amb en Pau, que com a editor m'hi dedicaria exclusivament, i que no contemplaria cap nova proposta editorial fins a acabar aquest projecte. Al cap d'uns anys va entrar a formar part de l'equip el dibuixant Xavier Tárrega que, des de Barcelona, il·lustra magníficament el corpus nyurnyurístic.
A dia d'avui, acabam de publicar el segon llibre de Les cròniques de Nyur Nyur: Camí a Utopia, així com el segon volum, també, de la sèrie complementària Abans de les cròniques de Nyur Nyur, titulat Walpurgis. Internament, estam molt satisfets de la feina que estam fent i dels reptes i compromisos que mos ha generat aquest projecte, i continuam molt il·lusionats per continuar-hi treballant i poder-vos oferir tota aquesta història, que mos ocupa tota l'energia editorial, i que encara ens durà uns anys poder-la tancar del tot.
Amb intenció d'unificar i focalitzar esforços comunicatius, hem decidit que passarem a reanomenar totes les xarxes socials d'Edicions del despropòsit com a Les cròniques de Nyur Nyur, i basar tota l'activitat digital a explicar-vos i mostrar-vos aquest projecte, amb el desig de fer-lo més visible i que el conegui més gent.
A Edicions del despropòsit mai hem estat massa convencionals, i supòs que aquest comunicat tampoc ho és. Però bé, en tot cas, no deim que l'editorial desaparegui, sinó que el nostre projecte editorial és la gent que el compon a cada moment, i ara mateix aquesta gent estam fent, amb molta estima i dedicació, Les cròniques de Nyur Nyur, i això és el que vos volem mostrar.

Esperam continuar-vos trobant per aquí i pels carrers. 

Una aferrada i moltes gràcies!"

Pau CastanyerPresentació (o equivocació intentant definir-nos):

Edicions del despropòsit som una prestidigiosa nano-editorial insular (de l'ínsula mallorquina), que vàrem començar a publicar l'any 2014.

Ens agrada pensar que no som, ni venim a quedar-nos (potser veni, però ni vidi, ni vici) i que durarem el que hàgem de durar, però la nostra motivació és molt gran. Tenim ganes d'editar els projectes que ens interessen, ens remouen i tenen alguna cosa a dir encara que no entenguem el què, perquè l'important és que sigui dita, més enllà d'en quina capella o centre de culte cultural.

El nostre despropòsit és aprendre i créixer avui, ara, ocupant-nos en aquelles curolles que ens fan sentir bé i que ens permeten conèixer noves expressions i maneres d'alterar les línies avorrides del pensament. Sense fer cas a les teòriques impossibilitats. Tampoc no creiem en la caducitat del llibre o el seu gènere -som més aviat trans-, no ens motiven els embolcalls, comercialitats o etiquetes, sinó els coneixements i vivències que pot oferir als que s'hi atraquen i li donen una oportunitat.

La nostra intenció és poder donar a cada projecte el seu espai i el seu temps, entenent-ne les necessitats individuals i úniques per mirar de treure'n el millor d'ell mateix. En aquest sentit, des de 2019, ens dedicam en exclusiva al projecte Les cròniques de Nyur Nyur, una saga de còmics de Pau Arévalo, Xavier Tárrega i Pau Castanyer, del qual avui dia (això s'escriu a juny de 2023) ja n'hem publicat quatre volums i continuam treballant en la construcció d'aquesta història seriada.

Actualment, no rebem ni acceptam nous originals, propostes o projectes per a la seva valoració, ja que la nostra energia i calendari de publicacions estan completament enfocats a Les cròniques de Nyur Nyur, i no disposam del temps ni l'espai per a poder-los dedicar l'atenció que es mereixen.


On pots trobar els nostres llibres:

Pots trobar els nostres llibres en aquest web, i a les llibreries Gotham Còmics (C/Sant Miquel, 75, Palma), Llibreria Drac Màgic (C/Jeroni Antich, 1, Palma) i Sin Còmics (C/d'Artà, 83, Manacor)

Com a bona nano-editorial que som distribuïm nosaltres mateixos els nostres llibres, i això ho fem assumint les nostres limitacions de temps i de radi d'acció. Si ets d'una llibreria i et fa ganes tenir-hi algún dels llibres del nostre catàleg, no dubteu a contactar-nos a edicionsdeldesproposit@gmail.com i trobarem la manera de col·laborar. Igualment si ets clienta acèrrima d'una llibreria en concret i t'agradaria poder trobar-hi allà els nostres llibres, comenta-lis que ens escriguin i ja ens hi posarem d'acord. Moltes gràcies!

També ens pots trobar a les fires i esdeveniments als que assistim, en aquests casos ho anam anunciant a les nostres xarxes socials.


Contacte:

edicionsdeldesproposit@gmail.com

Facebook

Twitter

Instagram