De les criatures del bosc

de Jaume Miró i Pau Arévalo


De les Criatures del Bosc fa un exercici que gairebé podríem titllar de fenomenològic; tracta l'origen de la poesia, l'experiència, el record, l'intel·lecte i els sentiments que conflueixen en un gest, el gest creatiu, i assoleixen mots, ritmes i fondàries que transcendeixen el trispol d'on han sorgit.

La novel·la gràfica de Miró i Arévalo beu de la mirada obscura, inquietant i inesgotable del poeta Andreu Vidal i del seu record d'un esdeveniment trasbalsador i cabdal que comença així: una parella de joves, massa joves, una nit al bosc.

Quin estrany ésser dins el nostre esguard dissecat sura talment les papallones?


Epíleg: Pere Perelló i Nomdedéu

Pàgines: 56

Enquadernació: rústica amb solapes

Mides: 21 x 13 cm

Paper: offset 100 g

Data de publicació: 22/04/2014

10,00 €

Decarrega-te'n o consulta'n un fragment:Jaume Miró

Va estudiar filosofia però escriu teatre mentre investiga assassinats i desaparicions de la Guerra Civil. Ha escrit les obres teatralsNoctàmbuls, El funeral d'en Singelpeu, Fuga, L'Atlàntida,Llata (història d'un retorn), Adults normals, Diari d'una miliciana, In the backyardiPanfonteta. El 1999 va fundar la companyia teatral Noctàmbuls a la qual, uns quants anys més tard, es va afegir l'actor i il·lustrador Pau Arévalo. De la mà d'aquest i d'un guió teatral irrepresentable neix De les criatures del bosc.

Pau Arévalo

És filòsof de carrera, actor i gran amant dels còmics. Com a dibuixant és autodidacta, poc convencional i defensor de l'art lleig. L'any 2010 va guanyar el segon premi de l'Art Jove amb una història curta titulada El secreto, i l'any 2013 es va proclamar guanyador del primer premi amb la història Darrera oportunitat. A Edicions del despropòsit ha publicat Ig (2016) i a tots els números de la Revista de còmics a la Deriva. De ben petit va guanyar un concurs de dibuix sobre el mar, però al final va resultar que només era una estratègia perquè els seus pares compressin una enciclopèdia.