Les línies que em delimiten perspectiven cap a Déu

de Joan Serra


Darrera l'obra d'un artista exuberant i fresc com ha estat en Joan Serra, les intervencions que s'hi facin per reclamar-ne la vigència són fàcilment adequades. Són moltes les opcions per a recrear-se dins tal brou d'inventiva, humor, introspecció i talent, i quin signe més bo respecte la veracitat d'un llegat artístic quan se'l pot manipular sense manies, tal com hem fet en aquest «Les línies que em delimiten perspectiven cap a Déu». Una mescla inventada de poemes, reflexions i dibuixos d'en Joan creats amb tal força, des de tal diversitat, que ha estat un gust treballar-hi des de dins, i, confiam, sigui el mateix gaudi pels que hi arribau de fora.


Pàgines: 96 pàg

Enquadernació: tapa dura

Mides: 24 x 17 cm

Paper: offset 160 g

Edició limitada: 300 exemplars numerats

Data de publicació: 23/04/2019

30,00 €

Llegeix-ne o descarrega-te'n un fragment:


Joan Serra

En Joan Serra Sansó neix a Eivissa el 3 de maig del 1973, mort a Mallorca el 8 de novembre del 2002. De molt jove s'inicià de forma autodidàctica en el món de la música, creant grups inestables, de caràcter diletant, com ara Miguelín and the Warriors, The Godsi Es Crancs, produint joietes pop que el seu germà Miquel recuperà de forma pòstuma.

Desenvolupà el seu itinerari vital (després d'una infància localitzada a Eivissa i Inca) bàsicament entre Manacor, Barcelona i Cala Morlanda.

En la tardor del 1992 se dirigeix a Barcelona on iniciarà els estudis de Belles Arts a la Universitat Central, finalitzant-los el 2000: dins les arts plàstiques dominarà la pintura, el gravat, el dibuix, l'aquarel·la.

Va deixar inèdita obra escrita sense una voluntat explícita de donar-li forma ni de divulgar-la (obra que recuperà minuciosament en Xisco Fuster).

Realitzà exposicions individuals a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, a la Colònia de St Pere (1997), Manacor (1998), Felanitx, Calvià (2000), Pòrtol (2001); col·lectives a Manacor (1999) i a l'Espai Mallorca de Barcelona; segon premi al concurs de pintura de Capdepera (2001) i finalista al Ciutat de Manacor (1997 i 2001).

Pòstumament s'han realitzat tres exposicions més a Manacor i Palma.

Fou objecte del documental retrospectiu "Els ulls s'aturen de créixer", obra de Javier García Lerín, i guanyador del premi nacional en el festival IN-EDIT, de Barcelona (2018).