#ElsLlibresNoCaduquen: «Formigues vermelles»

Encetam la campanya #ElsLlibresNoCaduquen amb el primer llibre publicat fins al moment de Miquel Serra, «Formigues Vermelles».

Molts coneixem l'univers particular de Miquel Serra gràcies a la seva faceta com a músic, i a unes cançons en les que hi tracta les seves obsessions habituals (el passat, la família, l'amor, la mort, la quotidianitat), sempre embolcallades d'un llenguatge oníric que ens trasllada de ple al seu món interior. En la seva incursió a la narrativa presenta un recull de textos breus, o de bocins o esbossos d'històries, escrits entre juliol i novembre del 2014. Amb una estructura interna un poc caòtica, hi trobem poemes que tracten diferents temàtiques i en els quals empra un to diferent en funció d'allò que ens vol explicar; un mapa de reencarnacions de personatges històrics, entre els quals hi trobem Damià Huguet (la reencarnació del qual sitúa a Nuevitas, Cuba) o Dersu Uzala (personatge recurrent a l'imaginari de l'autor, reencarnat, com no podia ser d'altra manera, a Mallorca); una entrevista imaginària al Miquel Serra del futur, concretament al de l'abril del 2034; una història de ficció o conte breu que, tot i que trenca amb el format breu de la resta de textos, encaixa a la perfecció amb el conjunt de l'obra; i un àpendix que recopila les interpretacions i creences d'un grapat d'infants del seu entorn, ara ja adults, sobre el funcionament del món, que testimonien la pèrdua de la inocència implícit en el fet de fer-se gran.

Per a nosaltres, Miquel Serra és un artista polièdric indispensable que amb «Formigues vermelles» varealitzar un preciós exercici emotiu i poètic per tal que el lector encuriosit pugui, si és que vol, fer-se a aquests entorns i vivències que ens serveixen de motlle a allò que acabam esdevenint al llarg dels anys. No us el perdeu!

Per a saber-ne més de «Formigues vermelles», de Miquel Serra i de tot el seu univers:

- Entrevista Ona Mediterrània

- Escolta la música de Miquel Serra al seu bandcamp, o al de la seva discogràfica Foehn Records.

- L'univers de Miquel Serra està lligat a l'univers creatiu del seu germà Joan, de qui en podeu veure una mostra de la seva obra gràfica al Papillon Artcentre. D'aquest lligam creatiu n'ha nascut la idea del documental «Els ulls s'aturen de créixer» de Javier Lerín, del qual en podeu veure una mostra del procés creatiu a Els Entusiastes.