Edicions del despropòsit

Revista de còmics a la Deriva #1

Pàgines: 64
Enquadernació: grapada
Mides: 24 x 17 cm
Paper: offset 100 g
PVP: 4.50 €
Data de publicació: 24/09/2015

Correu electrònic

Primer número de la revista de còmics a la Deriva

 

 

NO ÉS UN VAIXELL, ÉS UN NAUFRAGI

 

Aventurar-se avui en dia en un projecte com el d'una revista de còmics és un despropòsit que fa aigües de per totes bandes. Si tenim en compte que el paper de les revistes com a mitjà de difusió d'historietes ha quedat desgastat i si hi afegim l'ús del català com a principal llengua vehicular, el que ens queda no és una utopia sinó un mal negoci. Un despropòsit tan temptador què no ens hi podem resistir. Així que ens obstinam a plantejar la necessitat de tenir un espai físic on els dibuixants i escriptors d'historietes, novells o no tant, puguin expressar-se en aquest llenguatge, tan senzill com a la vegada complex, que és el còmic. Pensam que un espai com aquest pot ser un punt de partida per a aquelles persones que vulguin donar sortida al seu treball, fer-lo públic i visible, compartit, fomentant així la cultura del còmic per esdevenir en un punt de trobada pels amants d'aquest mitjà d'expressió.

 

La idea de crear una revista de còmics no és una idea realista. Embarcar-se en un projecte com aquest és un acte de plaer quixotesc, és anar deliberadament a contratemps i a contracorrent. Com a la majoria de lectors, ens passa que, capficats en la lectura, alçam el cap i la realitat ens resulta estranya, irreconeixible, aliena i alienant. La nostra mirada esdevé perduda, a la deriva, enmig d'un entorn desconcertant, i és aleshores que per fer-lo reconeixible ens veiem en la necessitat d'expressar-nos, d'aportar-hi un poc de llum, transformar-lo, a través de la ficció. És per això que tenim la necessitat d'embarcar-nos en aquest projecte. Perquè tenim la necessitat d'apropiar-nos del naufragi. 

 

La llibertat creativa del còmic el fa un mitjà esquiu a les categoritzacions, a les etiquetes, i per tant a les prediccions. És una forma d'expressió popular que, encara que minoritària, troba el seu lloc al marge de les convencions per explorar sense concessions el seu infinit potencial. En el còmic s'hi aplega des de la rialla fins a l'espant, la ximpleria irreverent i despreocupada conviu amistosament amb la més profunda de les reflexions existencials o metafísiques, i molt més; tot el llarg etcètera que la imaginació pot desplegar ho podem trobar en el còmic. Una mostra d'aquesta heterogènia singularitat és la que es reuneix entre aquestes pàgines, que troba en el marc de la nostra insularitat la inventiva i expressivitat que en el còmic es dibuixa. Perquè la riquesa del còmic és que és imprevisible, i mai sabem cap a on ens portarà.

Mentrestant, disfrutem del naufragi.

 

 

 

 

Amb la col·laboració de:

 

Logo Gotham Actual

 

 

logocef

 

logodracmagic1

 

 

Anuncio Gaito Deriva

 

 

 

Metropolis negre blau llis copia

 

 

logo norma con acento

 

 

Característiques del llibre

Novetats Còmic

Bossa

 x 
La teva bossa està buida