Edicions del despropòsit

Visita del CEIP Maria Antònia Salvà

 

A l'Espai del despropòsit sempre ens agrada rebre visites, i aquesta setmana hem obert les portes del nostre local a un grup molt especial. Emmarcat dins la setmana cultural que celebren de manera anual al CEIP Maria Antònia Salvà, els dies 24 i 25 d'abril, hem rebut la visita dels alumnes de 5è i 6è de primària d'aquesta escola de Son Sardina.

Moltes d'aquestes al·lotes i al·lots era la primera vegada que sentien parlar d'Edicions del despropòsit, i ha estat una experiència molt gratificant i engrescadora la d'explicar-los i mostrar-los quina és la nostra feina a l'editorial, quin és el procés de creació d'un llibre, i donar-los l'oportunitat de crear les seves pròpies històries. 

 

Després de donar-los la benvinguda i presentar-los l'espai, els hi hem plantejat una activitat creativa, a partir de «La cleda», d'Agnès Llobet i Javier Barrera, una proposta còmico-poètica que planteja al lector l'oprtunitat de convertir-se a la vegada en creador, en el dibuixant que omple de contingut unes vinyetes en blanc acompanyades de text. 

Paral·lelament, els hi hem proposat fer el joc creatiu a la inversa: a partir d'una selecció de pancartistes (personatges creats per Pau Castanyer i que l'editorial amiga The Fairy Feller ha publicat en format somezine) als quals hem eliminat el missatge de les pancartes, els hi hem donat l'oportunitat d'escriure-hi les seves consignes, d'utilitzar les pancartes com a mitjà on expressar-hi les seves idees, els seus pensaments.

 

Mentrestant, en grups de 5-6 alumnes, els hi hem explicat el procés creatiu d'un llibre, prenent com a exemple la nostra darrera publicació, «Un infern a Mallorca». L'exposició que tenim montada a la nano-galeria amb els dibuixos originals de Toni Planissi, ens ha servit per explicar-los que tot projecte artístic parteix d'una idea que l'autor desenvolupa i plasma, en aquest cas en format paper.  

 

Volem agraïr al CEIP Maria Antònia Salvà l'interès mostrat envers el nostre projecte i, en especial, a les nines i nins que ens han visitat i que de manera entusiasta han omplert de vida i sentit l'Espai del despropòsit.

 

16.21.51 600

 

16.21.54 600

 

16.21.50-2 600

Bossa

 x 
La teva bossa està buida