Edicions del despropòsit

Pregó de Sant Antoni, de Sant Antoni

 

Benvolgudes i benvolguts,

El Patronat de Sant Antoni i el Dimoni ens ha fet arribar aquest pregó de les festes de Sant Antoni, escrit pel mateix Sant Antoni, "recomanant-nos" publicar-ho al nostre web i compartir-ho a les nostres xarxes socials...

 

Visca Sant Antoni! Visca el porquim!

(això també està "molt recomanat" dir)

 

***

 

Pregó de ses festes de Sant Antoni 2018

 

És per a mi motiu d’orgull i satisfacció, ara que encetam sa celebració més sonada de l’any, agraïr-vos  a totes i a tots, santantonieres i santantoniers d’arreu de Mallorca, es vostro goig i devoció infinits per sa meva festa, que heu convertit en mostra i  estendard de tota Mallorca. Enguany estam especialment alabats amb voltros.

Sa nostra fàbrica de derivats des porquim, Cárnicas von Stauffen, ha esgotat ses existències de tot l’any de botifarrons, sobrassades i llengonisses. I segons es Diario de Mallorca i IB3 hem quintuplicat sa taxa de producció de porc negre respecte al 2014, amb una mitjana de 3 matances a n’es mes per habitant censat i beneït. I això sense comptabilitzar sa vergonyosa economia submergida de tots aquells que encara fan matances d’estraperlo. Però que sàpiguen aquests pèssims santantoniers, que just cerquen no pagar sa taxa matancera des nostro patronat, que ja hem donat “parte” a ses autoritats europees des seu tracte inhumà a n’es porcellins.

sant antoni preg 600I per cert, sa “comandante” d’Alemanya està tan impressionada de que ses empreses santantonieres siguin es motor de sa nostra comunitat autònoma i bava de tal manera amb so nostro superàvit de porquim, que enguany ha volgut venir a torrar amb noltros en persona. Noooo... no són bromes, no!! Va ben rebassona sa porcelleta!!

Santantoniers de tot cor que estimau es vostro patró, ses festes se presenten esplèndides!!

Tenim es rebost ple amb sos botifarrons més autèntics! I si voleu lluir encara més sa vostra devoció per mi no oblideu que es patronat de Sant Antoni i el Dimoni té a la venda un fabulós “merchandissing” oficial amb s’etiqueta des nostro consell artesà: “Made in lo nostro”. Que no vos confonguin amb ximbombes falses o dessuadores que duren dues rentades.

 

Ah, i anau alerta també amb ses falses auditories d’alguns “sinvergüenses” que, com cada any, mos volen barrinar s’alegria i s’orgull santantonier, amb surrealistes històries de trames obscures, corrupcions i enganys!!

I com que no mos conformam amb poc, enguany no volem que hi hagi cap barriada ni polígon sense fogueró!! Per això, no vos oblideu de pagar s’insignificant taxa per poder encendre’ls i glosar sense emperons.

Ja sabeu que aquests cèntims de no res de ses taxes se reinverteixen tot d’una en potenciar lo nostro.

Enguany, per exemple, hem hagut de comprar picarols nous pes dimonis, perquè ses velletes sordes se queixaven que ja no els sentien venir.

I ja per acabar, perquè un puput m’ha dit que disfrutau de riure amb es “monigotes” i es “tebeos”, vos faig avinent que devers sa segona lluna de març sortirà sa segona part des famós còmic Els darrers dies de l’Imperi Mallorquí, d’en Toni Planissi i en Xisco Fuster.

Evidentment aquests dos s’aprofiten de s’èxit de lo nostro per treurer-vos quatre doblers, salvar editorials impossibles, i endossar-vos un altre àlbum ple de befes a ses festes, d’insults a n’ets humils patrons, d’enveja a n’es tenistes talentosos i de incomprensió total des fenomen santantonier. Però bono, xerren de lo nostro, que al cap i a la fi és lo que ens importa a tots.

Però com dic sempre jo, si tens un bon advocat, no passis pena de res... I jo en tenc un de molt bo.

 

Au idò, molts d’anys i bones festes!

Bossa

 x 
La teva bossa està buida