Edicions del despropòsit

#ElsLlibresNoCaduquen: «Café y otros lugares»

 

Pato Conde és un artista (tot i que ell prefereix autodefinir-se com a artesà) multidisciplinar hiperactiu. Apassionat de la fotografia, il·lustrador, músic, confessa que a ell allò que li interessa és explicar històries, utilitzant la tècnica que sigui, i això és el que fa a «Café y otros lugares». En aquest cas fa ús de la paraula escrita per narrar dotze relats breus; dotze històries que parteixen de situacions quotidianes situades en escenaris reals, contemporanis, per plantejar-nos diferents conflictes que s'acaben resolent de manera sorprenent i inesperada.

Col·locant a l'ésser humà com a protagonista de cadascuna de les històries, l'autor penetra en el subconscient dels protagonistes i aconsegueix crear unes atmosferes inquietants, hipnòtiques, lyncheanes, en ocasions màgiques, com a Incautación, en altres melancòliques, com a El pasado, que ens evoquen als contes de Carver o de Cortázar. En algun dels relats, com Sueño anelado i Nieve, l'acció està condicionada per l'ús que els protagonistes fan de les noves tecnologies i com aquestes han passat a ocupar un lloc protagonista en les nostres vides, a l'estil de la distòpica sèrie de televisió Black Mirror.

Pato Conde és, sobretot, un observador del seu entorn que amb «Café y otros lugares» transporta al lector a diferents escenaris de Palma, Barcelona o Terrassa, per explicar-li unes històries que d'entrada li semblaran d'allò més properes però que passades pel sedàs de l'enginy de l'autor, acaben convertint-se en un recull de relats breus electritzants, que de ben segur no deixaran a ningú indiferent.

 

cafe arribada 5

 

 

 

Per a saber-ne més de «Café y otros lugares» i de l'univers de Pato Conde:

- Llegeix el relat Nieve

- Article a 40 putes

- Entrevista a 40 putes

- Web de Pato Conde

- Escolta la música de la banda de post-rock téntol!

 

pako pato pau presentacio 600

Pako Jeremy, Pato Conde i Pau Castanyer a la presentació del llibre a la llibreria Drac Màgic

 

 

Bossa

 x 
La teva bossa està buida