Edicions del despropòsit

Publicació d'«Erosió», de Pere Banek

Estam molt contents d'haver pogut incorporar al nostre catàleg el fanzine recopilatori de Pere Banek, «Erosió», una mostra de l'habilitat de l'autor per inventar mons i per narrar a través de les vinyetes; així com de la bona rebuda que va tenir el còmic en el seu primer cap de setmana al carrer, durant la fira del Còmic Nostrum, al pati de la Misericòrdia de Palma. 

Vos volem recordar que n'hem fet una edició imitada de 100 exemplars i ja ens en queden molt pocs.

Si voleu el vostre, no badeu! Els podeu trobar en exclusiva al nostre web, a la fitxa d'«Erosió», i a l'Espai del despropòsit.

Llegeix-ne més...

Formigues vermelles #ElsLlibresNoCaduquen

Encetam la campanya #ElsLlibresNoCaduquen amb el primer llibre publicat fins al moment de Miquel Serra, «Formigues Vermelles».

Molts coneixem l'univers particular de Miquel Serra gràcies a la seva faceta com a músic, i a unes cançons en les que hi tracta les seves obsessions habituals (el passat, la família, l'amor, la mort, la quotidianitat), sempre embolcallades d'un llenguatge oníric que ens trasllada de ple al seu món interior. En la seva incursió a la narrativa presenta un recull de textos breus, o de bocins o esbossos d'històries, escrits entre juliol i novembre del 2014. Amb una estructura interna un poc caòtica, hi trobem poemes que tracten diferents temàtiques i en els quals empra un to diferent en funció d'allò que ens vol explicar; un mapa de reencarnacions de personatges històrics, entre els quals hi trobem Damià Huguet (la reencarnació del qual sitúa a Nuevitas, Cuba) o Dersu Uzala (personatge recurrent a l'imaginari de l'autor, reencarnat, com no podia ser d'altra manera, a Mallorca); una entrevista imaginària al Miquel Serra del futur, concretament al de l'abril del 2034; una història de ficció o conte breu que, tot i que trenca amb el format breu de la resta de textos, encaixa a la perfecció amb el conjunt de l'obra; i un àpendix que recopila les interpretacions i creences d'un grapat d'infants del seu entorn, ara ja adults, sobre el funcionament del món, que testimonien la pèrdua de la inocència implícit en el fet de fer-se gran.

Llegeix-ne més...

#ElsLlibresNoCaduquen

 

 

En l'època de l'obsolescència programada, de l'emprar i llençar, de la immediatesa elevada a la màxima potència, de les 412 novetats editorials per setmana, dels influencers somrients petant les xarxes socials, des d'Edicions del despropòsit sempre hem intentat fer les coses respectant el ritme i dedicant-hi l'atenció que consideram que els projectes es mereixen defugint dels ritmes d'altri, i per això engegam una campanya amb la qual pretenem reivindicar la idea, en la qual creiem profundament, que els llibres no tenen data de caducitat. Moltes vegades, en aquesta impostura de la imatge i el post, l'aparició de nous títols sembla desterrar les publicacions precedents al racó de l'oblit, però per a nosaltres no és així: si en el seu moment vam creure en uns continguts, uns autors, unes històries, i ens vam decidir a publicar-les, per a que us les féssiu vostres, estam convençuts que avui en dia i d'aquí 594 anys (mínim) seguiran essent vostres, sempre i quan escolliu aquesta possibilitat, perque un llibre és una possibilitat, i les possibilitats, com els llibres, no caduquen.

Per la nostra part el que intentarem fer, amb els mitjans que tenim al nostre abast, és oferir-vos aquesta possiblitat i fer-vos-la més propera tornant a posar en valor a les xarxes els títols del nostre catàleg.

 

 

En preparació: La segona part d'«Els darrers dies de l'Imperi Mallorquí»

Estimades i estimats,

ja fa un temps que tenim a Xisco Fuster i Toni Planissi esclavitzats per a què escriguin i dibuixin l'esperada segona part de l'èxit mundial (si "mundial" és Manacor i rodalies): «Els darrers de l'Imperi Mallorquí»; i per fi podem veure les primeres imatges dels esboços a llapis de Toni Planissi, amb tot de personatges nous, vells, entranyables i innecessaris!

Llegeix-ne més...

Originals «L'incendi de les papallones»

 

 

Ja teniu disponibles al nostre web tots els originals que va fer Fco. Javier Barrera per al projecte «L'incendi de les papallones». És tracta d'un conjunt de 25 dibuixos (alguns ja es varen vendre durant les exposicions que vàrem fer a finals d'estiu i a la campanya nadalenca) de tècnica mixta sobre paper i que retraten l'experiència i el recorregut que va fer-ne l'autor durant i després de la lectura dels poemes d'Agnès Llobet; i on hi podreu veure representats els tres apartats (i personatges) del llibre i l'obra de teatre: José Antonio (blau), Mari (morat) i Pablo (vermell).

Llegeix-ne més...

Bossa

 x 
La teva bossa està buida